Táplálékallergiás Gyermekeket Táboroztató Egyesület

 2018 nyár

KALÓZ tábor

a holt Tisza partján, TŐSERDŐN

 

     Az elmúlt évben kitöltött kérdőívek alapján – az előző évekhez hasonlóan – megint „nyomozós, ijesztgetős, félelmetes táborra szavaztatok, azaz, ezt jelöltétek meg legtöbben, hogy 2018-ban is ilyen tábort szervezzünk nektek.

     Tavaly NCIS bűnügyi helyszínelő táborban nyomoztatok, az éjszakai bátorságpróbán bebizonyíthattátok, hogy mennyire bátrak és ügyesek voltatok, de úgy látszik ez nem volt elég, 2018-ben is nyomozni szeretnétek. Kéréseteknek megfelelően idén egy

kincskereső, szellemidéző tábort

szervezünk nektek, ahol szintén nyomozhattok és a bátorságotokra is szükség lesz.

 

A táborról röviden:

     Azt tudnotok kell, hogy a tábor helyszíne megint Tőserdő, a Holt-Tisza partján, egy termál strand és kalandpark mellett lesz. Idén is egy félelmetes legenda nyomában fogtok nyomozni, kutatni, kincset keresni illetve szellemet idézni:

Valamikor nagyon régen a Karib tengeren élt egy kalózkapitány, akit Jacknek hívtak. A kapitány a matrózaival nagy egyetértésben, sok ártatlan kereskedőhajót fosztott ki, és így közösen tettek szert a hatalmas kincsekre. Nem volt nehéz a különböző kereskedőhajókat legyőzniük, hisz a kalózok „Fekete Gyöngy” nevű hajója nagyon sok, és jó fegyverekkel volt felszerelve. Az ellopott kincseket a kalózok, egy szigeten rejtették el, amit „A minden kincsek szigetének” neveztek el. Ez a sziget – évszázadok alatt - a holt Tisza közepére került. Történt aztán, hogy egy napon a háborgó tenger habjait Jack kapitánynak és matrózainak nem sikerült legyőzniük, és mind a tengerbe vesztek.

Egy átok miatt, a mai napig, Jack kapitánynak, szellemként kell őriznie a korábban összelopott kincseket.

 

Ti „A minden kincsek szigetére” érkeztek majd meg, ahol régen a kincseket rejtették el. Ahhoz, hogy megtaláljátok az évekkel ezelőtt elrejtett kincseket, Jack kapitány szellemét kell segítségül hívnotok.

Jack szellemét azonban, csak azon bátor kalózok kelthetik életre, akik kiállják a próbákat, melyek egyszerre lesznek nehezek és furfangosak. Szükségetek lesz erőre és észre egyaránt. Amennyiben ügyesek, okosak és leleményesek lesztek, abban az esetben találkozhattok Jack kapitány szellemével, és az ő segítségével megtalálhatjátok a sok-sok évvel ezelőtt elrejtett kincseket, felszabadítva ezzel Őt az átok alól.

A kincskeresésben segítségetekre lesz Jack kapitány kalóznaplója, mely a kincs rejtekhelyéhez vezet.

     De ne ijedjetek meg, azért, mint az elmúlt években pihenésre,- ebéd utáni szieszta – szórakozásra – diszkó, karaoke, szépségkirálynő és szépségkirály választás, fiúk-lányok vetélkedője, kézműves foglalkozás, társasjáték, foci, tanár-diák kidobós stb. – fürdőzésre, kalandpályán való részvételre – ami a tőserdői termál strandon található - is marad majd bőven időtök.

                                                              

 

Természetesen minden kalandot közösen fogtok átélni, a „munka” és a szórakozás mellett találkozhattok tábori barátaitokkal is vagy új barátságokat is köthettek.

 

     Ha felkeltettük az érdeklődésedet, olvasd tovább levelünket, és megismerheted a táborozás részleteit, és azt, hogy hogyan jelentkezhetsz az általunk szervezett táborra.

Emlékszel azokra a csodálatos, vidám napokra, melyet az elmúlt nyáron, Tőserdőn az NCIS bűnügyi helyszínelő táborban együtt töltöttünk el?

A felejthetetlen bátorságpróbára, a kábítószeres kutya munkájára, a kommandósok által tartott reggeli tornára, a különböző vetélkedőkre, a közös strandolásra, a diszkókra, stb.?

(A tavalyi táborról készült DVD filmet a jelentkezési lapon rendelheted majd meg).

Vagy talán még nem táboroztál velünk, de kíváncsi vagy, hogy valójában milyenek is az általunk szervezett táborok, akkor gyere el, s mi, a szervezők garantáljuk, hogy nem fogod megbánni.

 

Ugyan kint még repkednek a mínuszok, nem rég múlt el a karácsony és a szilveszter, de mi már a nyári tábor szervezésével foglalkozunk.

Évek óta ápolt hagyományainkhoz hűen, idén is megszervezzük a nyári tábort a különböző diéták (glutén-, cukor-, tejcukor-, tejfehérje-, tojás) betartása mellett diétázóknak és nem diétázó gyerekeknek.

 

Visszatérünk a tavalyi táborhelyünkre, ahol természetesen évekkel ezelőtt sok-sok szép évet töltöttünk már el.

 

A tábor helyszíne: TŐSERDŐ

                                

                                                                                

A tábor: Bács-Kiskun megyében, a Duna-Tisza közén, Kecskeméttől és Kiskunfélegyházától egyenlő távolságra, Lakitelek részeként, Tőserdőn található.

A strandoláshoz ideális körülményeket biztosít a település termál strandja. A strandot a táborból rövid sétával (300 m) tudjuk elérni.

A szabadidő eltöltésére: A tábor mellett lévő nagy füves terület áll a rendelkezésünkre. A tábor kőépületének pincéjében került kialakításra a diszkó helyiség, ahol további foglalkozások megtartására van lehetőség.

A tábor két – egymáshoz közeli (50 m) – (Katica utca és Cinke utca) területen található, ahol kőépületek és faházak vannak:  

Katica utca – 1 kőépület, valamint 10 db faház található. A kőépületben van a konyha, étkező és foglalkoztató termek. A faházakban biztosítjuk a gyerekek szállását – emeletes ágy nincs -, 6-7 fő elhelyezésére van lehetőség faházanként. Minden faházban fürdő és WC van. A faházakhoz terasz tartozik.

Cinke utca – 1 kőépület, valamint 6 db faház található. A kőépületben található a foglalkoztató helyiség. A faházakban biztosítjuk a gyerekek szállását – emeletes ágy itt sincs -, 5 fő elhelyezésére van lehetőség faházanként. Minden faházban fürdő és WC van. A faházakhoz terasz tartozik.

Mind a két táborhely, kerítéssel körbe van véve.

Az étkezésre: A tábor saját konyhával rendelkezik. Házias ízekkel készítik a speciális ételeket.

 

A tábor időpontja:

          2018. július 21. (szombat)július 28. (szombat) (8 nap 7 éjszaka)

 

Kik jelentkezhetnek a táborba?

Diétázó és nem diétázó –(testvér, rokon, barát,) aki elvégezte az általános iskola első osztályát és még nem múlt el 16 éves.

16 éven felülieknek (korlátozott létszámban) idén is biztosítunk lehetőséget programszervezői tevékenység betöltésére. Gondolunk itt arra a 19 főre, akik tavaly nagyon jól látták el a programszervezői tevékenységet és egy igazi csapatot alkottak. Az ilyen irányú jelentkezést kérjük a jelentkezési lapon külön feltüntetni.  Amennyiben a jelentkezést elfogadtuk, e-mailben küldünk róla értesítést.

Jelentkezési határidő:

Folyamatosan a tábor telítettségéig e-mailben!

 

     A jelentkezést a megadott e-mail címre kell haladéktalanul visszaküldeni. Érkezési sorrendben tudjuk elfogadni a jelentkezéseket, ezért arra kérünk mindenkit, időben döntsék el, hogy részt kíván-e venni a gyermekük a táborozáson, a férőhelyek ugyanis korlátozott számban állnak rendelkezésünkre. Amennyiben késve jelentkeznek, és betelt a létszám, akkor sajnos további gyermekeket nem tudunk fogadni. Évente csak 1 turnust szervezünk. (Korábbi évek tapasztalata alapján április, május hónapban már csak 1-2 szabad hely szokott maradni.)

A jelentkezés legalább az első részlet átutalásával válik véglegessé.

 

Nagyon fontos!

Ha döntés született arra vonatkozóan, hogy a gyermek szeretne velünk táborozni, akkor kérjük, hogy azt azonnal e-mailben jelezzék felénk a jelentkezési lap visszaküldésével.

A jelentkezés elfogadásáról e-mailben küldünk értesítést. Ezt követően kell legalább az első részletet átutalni az egyesület bankszámlaszámára. Amennyiben az első – vagy akár a teljes részvételi díj – átutalásra került, abban az esetben a gyermek tábori helye véglegesen biztosítva van. Az egyesület bankszámlájára megérkezett összegről szintén e-mailben küldünk tájékoztatást a résztvevőknek.

Az egyesület számlájára befolyt első-, második részleteket 03.20-ig a szállásadónak tovább utaljuk - a szállás/táborhely foglalása érdekében - ezért visszalépés, a táborozástól való elállás esetében ezt az összeget nem áll módunkban visszafizetni. Megértésüket köszönjük!

 

 

Részvételi díja: 34.000 Ft/fő/hét,

amely magába foglalja:

  • a szállást
  • napi háromszori étkezést
  • az ágynemű mosatásának költségét

 

Sikerült idén áremelés nélkül megállapodnunk a táborhely üzemeltetőjével.

A tábor részvételi díját átutalással kell kiegyenlíteni az egyesület bankszámlájára.

 

Kedvezményezett neve: Táplálékallergiás Gyermekeket Táboroztató Egyesület

Bank – számlaszáma: CIB BANK10700581-48981303-51100005

Az átutaláskor kérjük feltüntetni a táborozó gyermek nevét is, mivel csak így tudjuk beazonosítani, hogy mely gyermek részvételi díja került befizetésre.

Idén is lesz lehetőség arra, hogy a táborozási díjat több részletben egyenlítsék ki.

 

Fizetési határidők:

  1. 1.      részlet: 5.000 Ft legkésőbb a jelentkezést követő pár napon belül
  2. 2.     részlet: 15.000 Ft legkésőbb 2017. március 15-éig
  3. 3.     részlet: 14.000 Ft legkésőbb 2017. május 15-éig
  4. 4.     de lehet – a táborvezetővel előre megbeszéltek szerint - más módon fizetni a részvételi díjat

 

 

Természetesen a részvételi díjat ki lehet fizetni akár egy összegben vagy egy-két részletet összevonva is.

 

Sajnos SZÉP kártyával történő fizetésre továbbra SINCS lehetőség!!!!!!!

További fontos tudnivalók:

      Az 1. és a 2. részlet visszafizetésére későbbi lemondás esetén NINCS LEHETŐSÉG (még betegség esetén sem) – mivel a szállásadónak március végéig ezt az összeget kifizetjük. A harmadik részletből csak az étkezési költség visszafizetésére lesz lehetőség. Abban az esetben, ha a lefoglalt szállást egy új jelentkező betölti, akkor a szállásköltséget is visszatérítjük, de ez bizonytalan. A visszatérítendő összeget egyesületünk utalja majd vissza a befizetőnek.

 

     Amennyiben igény merül fel, idén is megszervezzük a csoportos utaztatást, a táborba történő le-, illetve hazautazást Budapestről - Tőserdőig, majd vissza Tőserdőtől - Budapestig. Az igény felmérése érdekében kérjük, hogy a jelentkezési lapon feltétlen tüntessék fel, hogy milyen módon történik majd a gyermek le-, illetve hazautazása.

     Az elmúlt évben a csoportos utazás lebonyolítására kaptunk egy igen kedvező ajánlatot egy szülőtől, - aki személyszállító vállalkozást folytat - mégpedig azt, hogy a vonatjegy áráért külön autóbusszal utazhattunk le a táborba, és onnan vissza. Ha ez idén nem valósulna meg, akkor a MÁV igénybevételével történne a leutazásunk. Előreláthatólag vonattal Kiskunfélegyházáig, ott átszállnánk egy másik vonatra, mellyel Tőserdőig utaznánk.

     A táborba történő le-, illetve hazautazáshoz szükséges vonatjegyet a szülőknek kell majd megvásárolnia – az egyéni kedvezmények figyelembe vételével (50%-os vagy 90%-os) - a részvételi díjon felül. A megvásárolt vonatjegyeket a táborba történő leutazáskor, a gyülekező helyen a nevelők összeszedik, és csoportosan kezeltetik a jegyet a kalauzzal. Ha autóbusszal utaznánk, akkor ezt az összeget – a vonatjegy árát – kellene befizetni a leutazás napján, a helyszínen.

 

     Még egy fontos tudnivaló, hogy a tábor helyszínén kell majd kifizetni a tábori program díját, aminek várható összege 4.500 Ft, mely tartalmazza többek között a programokhoz szükséges kellékeket, a tábori pólót, a tábori nyereményeket és a kalandparki belépőt.

 

     Egy új lehetőséget szeretnénk bevezetni, mely a szülők általi fizetendő tábori költséget csökkentené, illetve csekély mértékben segítené az Egyesületünk munkáját.

     Ez az új lehetőség a következő: azok, akik a SZJA 1%-ával támogatják Egyesületünket, és a NAV e-mail-es visszajelzésével ezt igazolni tudják, azoknak a programdíjból 1.500,-Ft kedvezményt tudunk majd biztosítani, a következő évben. Azért csak a következő évben, mivel a visszaigazolást a NAV az idei táborozás után kb. szeptember hónapban küldi csak ki a támogatóknak. Természetesen, ha valaki több személyt (ismerőst, rokont, barátot) meg tud győzni egyesületünk támogatásáról, abban az esetben annyiszor 1.500,-Ft kedvezményt biztosítunk, ami akár a részvételi díjat is csökkentheti. Erre azért van szükség, hogy tudjuk az Önök kiadását csökkenteni, mindemellett azért is, mert minél több személynél szeretnénk elérni, hogy támogassa Egyesületünket, mivel állami támogatásra nem számíthatunk. (2017-ben két pályázatot is benyújtottunk, egyiken sem nyertünk.)  2017-ben összesen 63 fő támogatta Egyesületünket 1%-al – ebből közel 25-30 fő az egyesületi tagok és hozzátartozói, barátai, és csupán 30-33 fő civil adta oda az 1 %-os támogatását. Ez számunkra igen szomorú és nem hiába mondjuk, hogy támogatás nélkül sajnos nagyon nehezen tudjuk a táborainkat megszervezni.

 

     A tájékoztatóhoz mellékletként csatoltuk a jelentkezési lapot, melyet kérünk kitöltve visszaküldeni a megadott e-mail címre. Továbbá link formátumban megtalálható egy általunk készített kérdőív, amelyet a linkre kattintva a kitöltés után az „Elküld” gombbal tudnak visszaküldeni részünkre. LINK: https://drive.google.com/open?id=1GLpSlUFE92TpMQWRNiPmnKy2IQ10UbQ3jqlfYXgDqnQ

                                                                                                                       

     Kérjük, az adatlapokon pontosan tüntessék fel a gyermek diétáját, mert csak így tudunk a különböző étkezésekre felkészülni.

     Bízunk benne, hogy sokan fogtok jelentkezni a táborba, hozzátok el a testvéreiteket, barátaitokat, hogy egy remek tábori élménnyel gazdagodhassatok.

A jelentkezéseket az alábbi e-mail címre kell küldeni:info@taplalekallergiatabor.com

Információkérés levélben és telefonon:   Gere Annamária

                                                                   1106 Budapest, Gépmadár utca 14. 2/7.

                                                                   06/30-622-5612 egyesületi

 

Budapest, 2018. január 8.                                                                                       SZERVEZŐK

 

 

Jelentkezési lap

2018. évi tőserdői nyári táborra

         

 

Név:

 

 

 

Szül.év.hó.nap:

 

 

 

Lakcím:

 

 

 

Szülő   telefonszáma:

 

 

 

Szülő   e-mail címe:

 

 

 

Érzékenység:

 

 

* lisztérzékeny   *tejcukor-érzékeny   *tejfehérje érzékeny   *tojás érzékeny

 

* nincs semmilyen   érzékenység    *egyéb ……………………………………….

 

Tábor   típusa:

 

 

         *alap tábor           * programszervező      *TAVALYI PROGRAMSZERVEZŐ CSOP.                         

 

Utazás:

 

 

                        * egyéni                                         *   csoportos

 

Részvételi   díj fizetése:

 

 

* egy összegben   * két részletben   * három részletben    * külön megbeszélés alapján

 

Tábori   DVD tőserdői NCIS tábor

1.000,- a táborban kell   majd fizetni

 

*  megrendelem                                           *   nem kérek

 

Póló   mérete:

 

 

             *gyXS                *gyS               *gyM               *gyL             *gyXL

 

 *fXS                     *fS                  *fM                   *fL                *fXL

 

A   helyes pólóméret meghatározásához az alábbi információt adjuk:

*gy=gyermek   méret

*f  =felnőtt méret

         (szélesség hónaljtól hónaljig   x      hosszúság a válltól az aljáig)

Gyermekméretek:                           Felnőtt méretek:

gyXS   = 36 cm   x 46 cm                     fSX = 46 cm x 68 cm                  

gyS    = 41 cm x 51 cm                     fS    = 51 cm x 70 cm

gyM   = 43 cm x 56 cm                     fM   = 56 cm x 73 cm

gyL    = 46 cm x 61 cm                     fL    = 61 cm x 75 cm

gyXL   = 48 cm   x 66 cm                     fXL = 66 cm x 78 cm

 

A   gyermek:

 

 

          * első táborozó                                * volt már   velünk táborozni

 

Kivel   szeretne a gyermek egy csoportba, szobába kerülni (a nevet kérjük beírni)

 

 

 

 

 

 

* megfelelő adatot kell aláhúzni, feltüntetni

A jelentkezéskor, a fenti jelentkezési lapot, vagy annak adatait kell elküldeni e-mailben, vagy levélben.

2018.  ……………………

                                                                                                                           ……………………………………………………..

                                                                                                                                     szülő neve vagy aláírása