Most voltam életemben először táborban, és nagyon jól éreztem magam. Nagyon finom ebéddel vártak minket. Kellett is az energia, mert falukutatási versenyre indultunk csapatokra osztva. Hárman voltunk egy csapatban, Emesével és Zsófival voltam együtt. Sokszor a falubelieket kellett megkérdezni, hogy tudjunk válaszolni a kérdésekre. Sajnos rossz idő volt, kicsit eláztunk mire visszaértünk és ránk is sötétedett. Jólesett a finom meleg vacsora. Este fáradtan dőltem be az ágyba. Másnap a falu Tájházában jártunk, ott láttam egy olyan szobát, ami élethűen régi bútorokkal volt berendezve, és még egy férfi-baba is feküdt az ágyban, elég vicces volt, mert az egyik szeme nyitva, a másik pedig csukva volt.

A következő napon lehettet választani, hogy Dobó István várát nézed-e meg Egerben, vagy a táborban maradsz. Én a táborban maradtan. Sokat fogócskáztam, és készültünk egy táncelőadásra. Este Ki Mit Tud?-ot rendeztünk, mi tánccal léptünk fel, három barátnőmmel.

Utolsó nap este zászlólevonás volt, kis mécsest is adtak a kezünkbe és énekeltünk búcsúzóul. Este összepakoltunk, és másnap reggel még kaptunk reggelit, ami nagyon finom virsli volt.

Nagyon jól éreztem magam első táboromban, amiben sokat segítettek a nevelők és legfőképpen a testvérem.